لیزر اسکارلت در درمان آکنه و اسکار

جوش صورت يا آکنه شايعترين بيماري پوستي جوانان است. اين بيماري اغلب همراه با بلوغ شروع مي شود و معمولاً در حدود سن 25 سالگي بهبود مي يابد. جوش صورت خود به خود مشکلي براي فرد ايجاد نمي کند ولي تغييرات ظاهري که در صورت بيمار بوجود مي آورد اغلب باعث مشکلات روحي و اجتماعي او مي شود. از طرف ديگر در 95% افراد مبتلا به جوش صورت،پس از بهبود بيماري جاي آکنه در صورت باقي مي ماند که اصطلاحاً به آن اسکار يا جوشگاه آکنه گفته مي شود. دستگاه اسکارلت

7 از چه زماني ميتوانيم تغييرات درماني را مشاهده کنيم؟
علت ها و دلايل

علل بروز جوش آکنه دلايل مختلفي دارد که تا کنون مورد بحث محققين و متخصصين در جامعه پزشکي بوده است. آکنه در تمامي دنيا وجود دارد و مخصوص نوجوانان نمي باشد. وقوع آن در بين آقايان در دوران بلوغ شايع تر است اما در خانم ها بعد از 20 سالگي شايع مي باشد. وقتي که آقايان و خانم هاي بالغ مبتلا مي شوند ، اغلب با عواقب شديدتري همراه خواهد بود.

درمان آکنه اغلب به صورت دوره درماني محدود تجويز مي شود ، اما بعضي مواقع به صورت يک چالش در درماني حرفه اي پوستي در مي آيد به طوري که کنترل و درمان آن بسيار دشوار مي گردد. اين عارضه به عنوان شرايط غير قابل تحمل و برگشت پذير منجر به ايجاد اسکار در پوست مي گردد. در موارد حاد آن و به دلايلي که هنوز مشخص نيست در 14% از خانم ها و 11% از آقايان ايجاد مي شود . بررسي آکنه و درمان آن بايد توسط پزشک متخصص انجام شود.

براي آکنه عواملي مانند موارد زير شناسايي شده است

– نقص عملکرد سيستم هورموني بدن

-رژيم نامناسب غذايي (مانند مصرف بيش از حد شکر و قند ، محصولات لبني گاوي )

-حساسيت و آلرژي هاي غذايي (مانند گلوتن موجود در نان و غلات ، سويا و به محصولات لبني )

-مشکلات روده اي و دستگاه گوارش (مانند يبوست ، نفخ و گاز در روده ها)

-عفونت هاي مزمن

-سموم محيطي (مانند فلزات سنگين سرب ، مواد شيميايي ، شبه استروژن ها ، حشره کش ها )

-فقدان مواد معدني و مغذي (مانند کمبود منيزيم ، روي ، ويتامين C )

-ترشح بيش از حد غدد سباسه پوست (پوست چرب)

اسکار باقي مانده از آکنه ناشي از رشد بيش از حد باکتري ها است که در فوليکول پوست است که به دنبال مسدود شدن به علت چربي زياد و به وسيله تغيير در فرآيند توليد کراتين (باقي مانده از سلول هاي پير پوست ) است که واکنش هاي التهابي را تحريک مي کند. پاسخ شديد سيستم ايمني ، در بدترين وضعيت ، منجر به ايجاد چرک و در نهايت تشکيل نودول يا کيست مي شود که باعث مي شود اسکار با درجات مختلف در پوست ايجاد شود.

اسکار زماني اتفاق مي افتد که پوست به طور طبيعي سعي دارد التيام پيدا کند . کلاژن هاي جديد ايجاد شده ترتيب و شکل خود را از دست داده و ضخامت آن ها تغيير مي کند . از آنجايي که اپيدرم (لايه سطحي پوست) بايد به لايه هاي زيرين پوست قلاب شده متصل شود اين برهم ريختگي کلاژني باعث ايجاد اسکار مي گردد. انواع اسکار ها بر حسب ظاهر ايجاد شده تحت عنوان آيس پيک ، رولينگ و بوکسار شناخته مي شوند.

از آنجايي که بسياري از درمان هاي آکنه از بين بردن باکتري ها را هدف گيري مي نمايد، مسدود شدن حفره ها در درجه دوم اهميت قرار داده مي شود که به نظر مي رسد براي کنترل و متوقف کردن آن لازم است علل بالقوه و زمينه هاي بروز آن به خوبي مد نظر قرار داده شود. آکنه تنها در مورد پوست مطرح نيست.