خصوصیات انار

اَنار نام علمی (Punica granatum) یکی از میوه‌های درختی است که دانه‌هایی اغلب قرمز (سرخ)، گاهی سفید و یا رنگ‌هایی بین آن دو دارد. رنگ پوست آن نیز اغلب قرمز و گاه سیاه و یا تقریباً زرد است.

ایران با تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن انار، بزرگ‌ترین تولیدکننده انار در دنیا بوده و هندوستان دومین کشور تولید کننده ‌است. در افغانستان نیز انار کندهار از نظر کیفیت دارای شهرت تاریخی می‌باشد. اکثریت باغ‌های انار در امتداد دریای ارغنداب موقعیت دارند. در ولایت کندهار سالانه در حدود ۲۰۰۰۰ تن انار تولید می‌شود که نوع عمده آنرا انار کندهاری تشکیل می‌دهد. در منطقه تگاب سالانه در حدود ۴۰۰۰ تن انار تولید می‌شود که نوع عمده آن انار بی‌دانه می‌باشد.

انار در رنگ‌های مختلف از سفید تا سیاه وجود دارد. انار تقریباً در هر آب و هوایی و هرگونه خاکی می‌تواند رشد کند و میوه دهد، ولی آب زیاد در زمان رسیدن میوه باعث ترک خوردن آن میوه می‌شود. انار، گرمای زیاد با باد خشک و سرمای تا ۱۰- درجه سانتی گراد را می‌تواند تحمل کند.