هر سال با آمدن فصل سرما، سرماخوردگی به بیماری رایج و فراگیری تبدیل می شود که تعداد قابل توجهی از مردم را مبتلا می کند. در این بین بیماران به ۳ دسته تقسیم می شوند: گروهی که سرماخوردگی را بیماری محسوب نکرده و در منزل به درمان خودسرانه آن با انواع داروها می پردازند، گروهی که به پزشک مراجعه می کنند و گروهی که از درمان های گیاهی برای سرماخوردگی استفاده می کنند. این در حالی است که تقریباً هر ۳ گروه نمی توانند به فواید شلغم در درمان و پیشگیری از سرماخوردگی بی توجه باشند. شلغم گیاهی است که از دیرباز در درمان سرماخوردگی کارایی داشته است.
علاوه بر اینکه می توان شکل پخته یا خام شلغم را در انواع سوپ ها و سالادها مصرف کرد یا اینکه آن را پخته و به طور جداگانه مصرف کرد، روش دیگری هم وجود دارد که در واقع با آن عصاره شلغم به دست می آید که در درمان سرفه و گلو درد و سرماخوردگی موثر است.
برای گرفتن عصاره شلغم می توان قسمت بالایی آن را برش داده و داخل آن را خالی کرد. سپس به داخل شلغم مقداری عسل یا شکر بمالید و بگذارید برای ۱۲ ساعت در یخچال بماند.
با این روش داخل شلغم از مایعی پر می شود که سرماخوردگی را درمان می کند و باید چند بار در طول روز مصرف شود.