همه چیز در مورد موهای زائد
موهاي زائد معمولاً به موهايي اطلاق مي شود که موجب آزار فرد مي شود . درنژاد ها وفرهنگهاي مختلف ممکن است درمورد اينکه کدام موها زائد است اختلاف وجود داشته باشد اما درهمه فرهنگها واقوام موي صورت خانمها موي زائد محسوب مي شود . موي صورت خانمها درصورتي که زبرومشکي وقطور باشد موجب مشکلات زيبايي براي فرد مي شود که روشهاي مختلف از بين بردن اين نوع موها نيز به همين جهت تنوع وگوناگوني زيادي دارد .
و اما هرگاه احساس کرديد در صورت يا بدنتان با افزايش ناگهاني و چشمگير رشد موها مواجه شدهايد، حتماً به دنبال علت بگرديد و از پزشک کمک بخواهيد.
مقابله با موهاي زائد
براي رفع موهاي زائد، قبل از هر کار ديگري، اگر اضافهوزن داريد حتماً وزن کم کنيد. با کاهش وزن، ميزان هورمونهاي مردانه در خونتان پايين ميآيد و جلوي رشد موهاي زايدتان گرفته ميشود.
و همين طورمي توانيد از داروها استفاده کنيد. مهمترين داروهايي که در چنين مواردي تجويز ميشوند، عبارتند از: سيپروترون استات و اسپيرونولاکتون. مهمترين روشهاي درمان موضعي هم عبارتند از: تراشيدن مو، استفاده از موبر، چسبهاي سفيدکننده(دکلره کردن)، بند انداختن و استفاده از موم، الکتروليز و ليزر؛که در مورد هر کدام صحبت مي کنيم.
ليزر
اما درمورد ليزر موهاي زائد بايد نکاتي را متذکر شد تا اولاً انتظار زياده از حد از اين روش نداشت و ثانياً اثرات مفيد آن مشخص گردد . ليزرهاي از بين برنده موهاي زائد معمولاً با اثر برملانين يا همان رنگدانه اصلي پوست ومو باعث تخريب فوليکول يا همان ريشه مو مي شوند . بنابراين هرچقدر موهاي زائد مشکي تر باشد اثر ليزرها نيز برمو بيشتر است و هرچقدر رنگدانه پوست کمتر باشد عوارض احتمالي ليزر نيز کمتر است . بنابراين بهترين پوست ومو براي ليزر موي زائد موي مشکي وپوست سفيد مي باشد
عوارض ليزرهاي موي زائد شامل لکه هاي پررنگ پوست مي باشد که بسيارنادر بوده ودرصورتي که نکات ذکر شده رعايت گرددوانتخاب بيمار و طول موج و انرژي استفاده شده جهت وي صحيح باشد چنين اتفاقي نخواهد افتاد . گاهي لکه هاي حلقوي درمحل ليزر ايجاد مي شود که اين خونمردگيها معمولاً پس از مدت کوتاهي برطرف مي شود وجاي نگراني وجود ندارد .
تعداد جلسات ليزرمعمولاً حدود ? جلسه مي باشد که البته دربرخي افراد اين تعداد ممکن است کمتر ويا بيشتر باشد .
داروها
داروهايي وجود دارند که تأثير هورمونهاي مردانه را در بدن کاهش ميدهند. البته بين ? تا ? ماه طول ميکشد تا اين داروها اثر کنند. ضمن اينکه، اين داروها در کاهش رشد موهاي زايد جديدتان هم مؤثرند. يعني براي رفع موهاي زايد قبليتان نميتوانند کار چنداني انجام بدهند. داروي خاصي نيز وجود دارد که مشخصاً براي کم کردن رشد موهاي زايد صورت، ساخته شده است. اين دارو به شکل کِرِم عرضه و روي صورت و چانه ماليده ميشود. اين کِرِم بين ? تا ? هفته پس از مصرف اثر ميکند، هرچند که گهگاه ممکن است مدت زمان بيشتري طول بکشد.
دو داروي خوراکي هم داريم که هر دو جلوي تأثير هورمونهاي مردانه را ميگيرند:
?ـ سيپروترون استات که گهگاه با قرصهاي ضد بارداري ديان و به صورت توأم، تجويز ميشود.
?ـ اسپيرونولاکتون که آن هم معمولاً با يک قرص ضد بارداري همراه ميشود تا جلوي قاعدگيهاي نامنظم، که يکي از عوارض همين دارو است، گرفته شود.
به دليل عوارض دارويي، به خانمهايي که از اين دو دارو استفاده ميکنند، اکيداً توصيه ميشود که در حين مصرف آنها باردار نشوند؛ چراکه در غير اين صورت، عوارض خطرناکي به جنينشان تحميل خواهد شد.
تراشيدن مو
قديميترين، ارزانترين و بيخطرترين راه براي خلاص شدن از شر موهاي زايد، همين تراشيدن(استفاده از تيغ) است.(براي صورت اصلا توصيه نمي شود)
البته اين راه هم چندان بيخطر نيست. چون احتمال دارد تحريکپذيري پوستتان زياد شود. اما به هر حال، اگر چنين اتفاقي برايتان افتاد، کرم هيدروکورتيزون يک درصد را فراموش نکنيد. واقعاً مؤثر است.
و يک نکته ديگر درباره تراشيدن مو اينکه، برخلاف نظر عامه مردم، تراشيدن مو هيچ تأثيري روي سرعت رشد مو و همين طور زياد شدن مو ندارد. و آخرين نکته هم اينکه، آمارها نشان ميدهند اغلب خانمها در نقاط مختلف دنيا از اين روش، چندان استقبال نميکنند؛ چراکه معمولاً استفاده مکرر از اين روش، اثر روحي مطلوبي در پي ندارد.
کرم هاي موبر
ميتوانيد از کِرِمهاي موبر استفاده کنيد.کلا مواد موبر هم کارايي همان تيغ را دارد و همين طور براي صورت اصلا توصيه نمي شود.
چسب سفيدکننده(دکلره)
براي دکلره صورت مي توانيد از جولين استفاده کنيد مخصوصا با الوورا دارش يا تي تري که کمتر به کسي حساسيت مي دهد.
بند انداختن و استفاده از موم ( وکس کردن )
استفاده از بند يا وکس(موم) درست است درد آور است ولي اگر هميشه اين کار را بکنيد موها کم پشت تر مي شوند و درد کمتر و کمتر مي شود.(الوورا يا جنتامکسين به صورت ژل و کرم در بازار موجود است. که يکي از مواد پرمصرف سالنهاي زيباييست. معمولا براي بعد از بند و وکس از ان استفاده ميشود)
الکتروليز
الکتروليز، روشي براي از بين بردن دايمي موهاي زايد است که در آن، ريشه مو به وسيله جريان الکتريکي تخريب ميشود.در اين روش، سوزن سيمي خيلي نازکي به مجراي فوليکول مو وارد ميشود و به سمت فوليکول پيش ميرود تا به ريشه مو برسد. سپس جريان الکتريکي از طريق سوزن عبور و ريشه را تخريب ميکند و مو را از بين ميبرد و به اين ترتيب، مو به راحتي برداشته ميشود…
يکي از مزاياي الکتروليز اين است که اگر درست انجام بگيرد نتيجهاش دايمي است اما به هيچ وجه روش ايدهآلي نيست. معايبي نيز دارد که قبل از شروع درمان بايد به دقت در نظر گرفته شوند. الکتروليز روشي است کند، کسلکننده و پرخرج که بايد هر مو جداگانه تخريب شود. اگر افزايش موي وسيعي داريد، براي رسيدن به نتيجه قابلقبول، دو، سه يا چند سال درمان هفتگي يا دوهفتهاي لازم است. حتي درمان، چند ماه طول ميکشد تا نواحي محدود لب بالا و چانه موبرداري شود و به اين جهت الکتروليز براي از بين بردن موهاي نواحي بزرگ مثل بازو و ساق پا توصيه نميشود. اکثر موها بيش از يک جلسه درمان لازم دارند تا نتيجه دايمي به دست آيد. کارشناسان ارزيابي ميکنند که حتي اگر الکتروليز توسط افراد ماهر انجام گيرد حدود ?? تا ?? درصد رشد مجدد مو طبيعي است.