معمولا کساني که تزريق ژل انجام داده اند ، بعد از گذشت ? هفته براي بررسي کاهش چين و چروک ها به پزشک معالج مراجعه مي نمايند.مشکلات شايع کساني که تزريق ژل انجام داده اند در طول اين مدت آن را تجربه مي کنند عبارتند از:
قرمزي
تورم
حساسيت در لمس
عوارض تزريق ژل
انتظار مي رود قرمزي تورم و حساسيت در لمس و کبودي پس از تزريق ژل رخ مي دهد. استفاده از کيسه يخ نرم با پوشش پارچه ايي در نواحي تزريق ژل ميتواند کبودي و تورم را کاهش داده و ميتوان بلافاصله پس از درمان از آن استفاده کرد و همانگونه که در بخش مراقبتهاي بعدي در بالا شرح داده شد آنرا تکرار نمود.
تورم ايجاد شده به خاطر تزريق ژل بطور رايج در عرض ?-? روز بهبود مي يابد و کبودي امکان دارد بسته به اندازه آن ? تا ? روز ادامه پيدا کند.کبودي را مي توان با آرايش مخفي کرد.
برخي رنگهاي خاص مي توانند کبودي را در مراحل مختلف پنهان سازند:صورتي رنگ آبي را ميپوشاند و ياسي تغيير رنگ زرد را مخفي ميکند.
براي بيماراني که سابقه تورم قابل توجه بدنبال تزريق ژل را دارند ميتوان پيش از درمان از آنتي هيستامين خوراکي بدون نسخه(سيتيرين يک قرص روزانه) در روز درمان استفاده نمود و آنرا تا زمان رفع تورم ادامه داد. از داروهاي بدون نسخه که سبب کاهش کبودي وتورم شده و منجر به تسريع بهبودي مي گردند مثل (ويتامين ک) ، (ويتامين آ) و (ويتامين ث) ميتوان استفاده کرد.
ذخيره و مصرف سرنگ هاي نيمه استفاده شده در تزريق ژل
بسيار اتفاق مي افتد که مقداري از ژل در داخل سرنگ باقي بماند بويژه زماني که نياز به حجم کمتر ژل جهت درمان مي باشد.در بروشورهاي موجود در جعبه ژل هاي درمي اکثر شرکت ها نگهداري سرنگ هاي استفاده شده و استفاده شده و استفاده مجدد از آنها ممنوع گرديده است.علت اصلي اين نگراني آلودگي باکتريايي احتمالي و افزايش خطر عفونت است.يک مطالعه گذشته نگر اخير عوارض عفوني متعاقب مصرف ترکيبات ژل باقيمانده را که در دماي ?? درجه براي حدود ? ماه نگهداري شده اند بررسي کرده و هيچگونه عفونت همراه را شناسايي ننموده است.
در آخر به اين نکته اشاره مي کنيم که تمام مشکلات بعد از تزريق ژل به مطالب قرار داده شده در اين بخش ختم نمي شود و ممکن است کسي به ژل حساسيت داشته باشد و مشکلات جدي تري پيدا کند.پس حتما لازم است قبل از تزريق با پزشک متخصص مشورت نماييد و معاينه شويد.