از نظر طب قدیم ایران میوه انار سرد و قابض است. آب انار سرد و تر و پوست انار سرد و خشک و بسیار قابض میباشد.
کسانیکه سرد مزاج هستند نباید در خوردن انار افراط کنند. زیرا معده را سست کرده و ایجاد نفخ میکند. اینگونه افراد باید انار را با زنجبیل بخورند.
جوشانده پوست درخت و پوست ریشه آن که برای رفع کرم بکار میرود ممکن است ایجاد سرگیجه و استفراغ کند. به هرحال در خوردن جوشانده آن باید احتیاط کرد و این کار باید تحت نظر متخصص انجام گیرد.
زیاد خوردن انار ترش باعث یبوست مزاج میشود پس کسانی که در اجابت مزاج مشکل دارند بهجای انار ترش از انار شیرین که ملین مزاج است استفاده کنند.