شلغم؛ معجزه‌ي فصل سرما

گياه شلغم از خانواده كلم است. بر حسب سن، ريشه اين گياه مي‌تواند كاملاً گرد و يا كمي كشيده و رنگ آن نيز از سفيد تا سبز، زرد و يا ارغواني متفاوت باشد. طعم انواع سفيد و زرد آن شيرين و كمي تيز است.
شلغم در هواي سرد بسيار خوب رشد مي‌كند و شايد وجود همين علت است كه موجب مي‌شود اين سبزي براي درمان بيماري‌هايي كه در فصل سرما زياد است.
شلغم گياهي بسيار مقوي و مغذي است كه به دليل دارا بودن قند گياهي و املاح مفيدي مانند كلسيم و منيزيم، جزو مواد غذايي بسيار با ارزش محسوب مي‌شود.
شلغم همچنين منبع غني از فوليك اسيد، اسيد پانتوتنيك، ويتامين‌هاي ث، ب و آ و همچنين املاح معدني ضروري شامل فسفر، كلسيم، گوگرد، منيزيم و يد، مس است.
سايت تخصصي تغذيه تحت عنوان «اوري نوترينت» در مقاله جديدي در اين باره آورده است: شلغم يكي از پاك كننده‌ها و مواد خون‌ساز مفيد است و كلسيم و منيزيم موجود در آن نقش به سزايي در جلوگيري از ابتلا به بيماري‌هاي خطرناك مانند سرطان دارد.
اگر به ناراحتي معده مبتلا نيستيد به ياد داشته باشيد كه خواص آب شلغم خام بيشتر از شلغم پخته است؛ به طور كلي آب شلغم، بدن را تميز كرده و مواد سمي را از بدن خارج مي‌سازد.
شلغم در درمان آسم و سرفه‌هاي خلط دار مؤثر، ميكروب كش و ضد باكتري
قوي است. در واقع شلغم اثر مفيد و موثري در درمان بيماري‌هاي تنفسي دارد.
براي اين منظور از سوپ يا آش آن استفاده مي‌شود
شلغم سرشار از ويتامين C است و بهتر است كه شلغم بخارپز
شود به دليل اين كه ويتامين C بر اثر اكسيداسيون خيلي سريع از بين مي‌رود.