تزریق ژل و چربی و این دانستنی ها
در مورد تزريق ژل و چربي زير پوست و پرکردن ناحيه هاي مختلف آن چه مي دانيد چه اطلاعاتي دراين زمينه داريد و براي انجام اين کار چه مراقبت ها و نکاتي را بايد رعايت کنيم پايداري و دوام تزريق ژل تا چه حد است
امروزه با توجه به استقبال عموم از روندهاي مختلف جوانسازي پوست، فيلرها يا مواد پرکننده پوستي نيز بسيار مورد استفاده قرار مي گيرند. فيلرها به دو روش اصلي تزريق ژلها و تزريق چربي يا ليپوفيلينگ صورت مي گيرد. شايد جاي سوال براي بسياري از خوانندگان عزيز باشد که در مورد فيلرها، تزريق چربي بهتر است يا تزريق ژل؟؟
نکته اساسي مورد توجه در اين زمينه آن است که هر دوي اين روش ها در صورت انجام با تکنيک مناسب ، توسط فردي با تخصص معتبر و مرتبط و استفاده از ابزار و مواد مناسب، کاملا موثر و مورد قبول مي باشد اما به هرحال تفاوتهايي از نظر روند انجام و اثربخشي بين اين دو روش وجود دارد.
آيا مدت پايداري اثر در تزريق چربي بيشتر از ژل هست ؟
دوام و پايداري اثرپرکنندگي اين دو روش در مجموع تفاوت چنداني با هم ندارد بلکه مدت پايداري اثر عمدتا وابسته به محل تزريق در هر دو روش و نوع ماده مصرفي در تزريق ژل مي باشد. به طور کل پايداري اثر در ناحيه دور دهان و خط خنده کوتاه تر مي باشد و در نواحي گونه ها، دورچشم و ناحيه گيجگاهي بيشتر است. اين دوره دوام اثر معمولا بين شش ماه تا يک سال در نواحي دور دهان و بين يکسال تا دوسال در نواحي گونه ها دورچشم و ناحيه گيجگاهي متغيير است.
دوام اثر ژل ها چگونه هست ؟
در مورد ژل هاي تزريقي چند گروه اصلي از نظر ساختار شيميايي مواد مصرفي وجود دارد. اسيد هيالورونيک ماده اصلي تشکيل دهنده گروه عمده اي از ژلهاي تزريقي هست که عملا ماده اي از جنس بافت بينابيني پوست مي باشد. طول اثر هيالورونيک اسيد برحسب ساختار و تراکم غلظت آن بين شش ماه تا يکسال است و به تدريج در طي اين مدت به آب و دي اکسيدکربن تجزيه شده و از بدن دفع مي گردد. گروهاي ديگر ژل از املاح کلسيم يا ساختارهاي پليمري خاص تشکيل شده اند که دوام اثر بالاتري در حد دوسال و گاهي بيشتر دارند.
کدام روش عوارض بيشتري دارد ؟
هر دو روش تزريق ژل يا چربي در صورت انجام توسط فرد ماهر و متخصص و رعايت اصول تکنيکي و موارد مصرفي مناسب با حداقل بروز عوارض همراه هست. اما در صورت عدم رعايت اصول مذکور و انجام تکنيک توسط افراد نا اشنا و غيرمعتبر و به ويژه در صورت استفاده از مواد غيرمعتبر و نامرغوب با عوارض ناخوشايندي مانند واکنشهاي حساسيتي شديد، تورم و قرمزي پايدار ناحيه تزريق و گاهي زخم و آسيب شديدي پوستي همراه هست.
نکته اساسي در مورد تزريق چربي اين است که با توجه به اينکه منشا ماده پرکننده يا همان چربي از بدن خود فرد هست حداقل احتمال بروز حساسيت وجود دارد مگر آنکه اصول علمي و تکنيکي مناسب در برداشت، آماده سازي و تزريق چربي انجام نگردد.در مورد تزريق ژل علاوه بر اهميت رعايت اصول طبي در تزريق، نوع ماده و برند معتبر مورد استفاده نيز حايز اهميت است. در مواردي تزريق برندهاي غيرمعتبر و تقلبي ژل باعث بروز شديدترين واکنش هاي حساسيتي شده است.
آيا ژلهاي تزريقي با اثر دايمي وجود دارد و توصيه مي شود!!!؟
متاسفانه در حدود ده تا پانزده سال قبل ژل هاي تزريقي با اثر دايمي مطرح شد و در بسياري از افراد مورد استفاده قرار گرفت. اين گروه ژلها که با نام کلي پاژ شناخته مي شود با واکنش هاي بسيار شديدي پوستي مانند تورم ، قرمزي، زخم و ترشح در بسياري افراد همراه بود. شدت اين واکنشها در بسياري از افراد در حدي بود که حتي امکان تخليه کامل ژل از زيرپوست وجود ندارد. بر همين اساس عملا استفاده از اين نوع ژلهاي دايمي “پاژ” به علت شدت بالاي عوارض منسوخ شد و ترکيبات با اثر موقت که در بالا ذکر شد به ويژه اسيدهيالورونيک جايگزين گرديد.