کلينيک ليپوماتيک - جراحي چاقي اشاره به هر نوع روش پزشکي ميکند که براي کاهش وزن فرد توسط تغيير فيزيکي ساختار سيستم گوارشي به خصوص روده کوچک و معده استفاده ميشود. اگرچه راهنماهاي دقيق ممکن است بسته به کشور و حرفه پزشکي خاص متفاوت باشد، يک شخص به طور کلي زماني چاق در نظر گرفته ميشود که داراي درصد بالايي از چربي بدن باشد. چاق بودن ميتواند پيامدهاي جدي سلامتي از جمله ديابت و بيماري قلبي داشته باشد. افراد چاقي که در از دست دادن مقدار قابل توجهي از وزن خود ناموفق بودهاند ممکن است مطلوب براي عمل جراحي چاقي براي کمک به کم کردن وزنشان باشند.
يکي از گستردهترين انواع جراحي چاقي انجام شده بايپس معده (gastric bypass) يا ميانبر زدن معده (stomach stapling) شناخته شده است. اين عمل جراحي توسط جراح انجام ميشود که اندازه معده را با استفاده از استاپل کاهش ميدهد. معده دوخته ميشود تا جاييکه تنها يک ورودي کوچک نزديک مرکز روده کوچک باقي بماند. از آنجا که مقدار فضاي در دسترس معده بسيار کوچکتر شده باعث ميشود فرد با مقادير کمتري از غذا احساس رضايت کند. اگرچه بايپس معده باعث آسانتر شدن کاهش وزن ميشود؛ اما ميتواند داراي اثرات جانبي شامل تهوع، استفراغ و حتي سوءتغذيه در برخي موارد؛ به دليل جذب نشدن مواد مغذي کافي از غذا شود.
جراحي رايج ديگر چاقي باندينگ معده (حلقهگذاري معده) است. اين نوع جراحي شبيه بايپس معده است با اين تفاوت که جراح اندازه معده را از طريق نوار يا باند انعطافپذير کاهش ميدهد. نوار در نزديکي معده درست در زير مري؛ بخشي از سيستم گوارشي بين گلو و معده قرار داده ميشود. باندينگ معده دائمي نيست و باند ميتواند براي افزايش و يا کاهش حجم معده تنظيم شود. اين عمل داراي اثرات جانبي مشابهي مانند بايپس معده از جمله تهوع و استفراغ ميباشد اما گمان نميشود که در جذب مواد مغذي بدن مشکلي ايجاد شود. دستگاه ليپوماتيک
بايپس بيلوپانکراتيک نوعي از عمل جراحي چاقي است که مانند بايپس معده و باندينگ معده (حلقهگذاري معده) انجام نميشود به اين دليل که تهاجميتر و دائميتر است. در اين نوع جراحي معمولا جراح بخشي از معده را براي کاهش اندازه برميدارد. بخش باقيمانده معده به بخش زيري روده کوچک به جاي بالاي آن متصل ميشود به اين منظور که مقدار غذايي که معده ميتواند نگه دارد کاهش يابد. بايپس بيلوپانکراتيک خطر بالاي کمبودهاي تغذيهاي به دليل کاهش طول سيستم گوارشي را دارا ميباشد.
منبع: کلينيک ايده ال