روش های دیگر تهیه ی عصاره و شربت شلغم
برای تهیه ی عصاره ی آن، شلغم را با وزن مساوی شکر سرخ در کمی آب ریخته و به ملایمت حرارت می دهند.
طریقه دیگر آن است که وسط شلغم بزرگی را خالی کرده، شکر سرخ را در آن ریخته، پر می کنند و می پزند.
شکل سوم، آن است که شلغم را به حلقه های گرد بریده و پیاز را نیز به همین شکل در بیاورند. سپس در ظرف گودی، طبقات شلغم و پیاز را بر روی حرارت بگذارند. وقتی گرم شد، به تدریج شربت آن جدا می شود.
این عصاره برای درمان سرماخوردگی و گلودرد بسیار نافع است و از آن می توان به عنوان غرغره در هنگام گلودرد استفاده کرد.
* اگر به خوردن شلغم خام تمایلی ندارید می توانید شلغم را به شکل شربت شلغم درست کنید. روش تهیه شربت شلغم به این ترتیب است که ابتدا وسط یک شلغم را خالی می کنند و در آن کمی شکر می ریزند. پس از مدتی آب در آن جمع می شود. آب آن را با قاشق برداشته و مصرف می نمایند.
خرید شلغم
شلغم خوب، باید سفت و تازه باشد. بنابراین اگر وسط آن شل بوده و با فشار انگشت فرو برود، پلاسیده و مانده است و چنانچه پخته و مصرف شود، در روده ها تولید نفخ می کند.
حتماً پوست خارجی آن باید براق و شفاف باشد.
شلغم باید سنگین باشد و وقتی وسط آن را بریدید، درونش را روشن و شفاف ببینند.